Trenutno ste na:

Category Navigation:

 • rdeca
 • modra
 • oranzna
 • zelena
 • lila
 • rumena
 • kaif
 • zepna
 • extra
 • varia
 
Novice založbe cf

18. 11. 2017

33. Slovenski knjižni sejem

Založba /*cf. se tudi letos predstavlja na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu (22.–26. 11.). Našo stojnico boste našli v Akademski četrti (Velika sprejemna dvorana), skupaj z drugimi založbami Kooperative THD (Studia humanitatis, Založba Sophia, Društvo za teoretsko psihoanalizo, Založba Krtina in Založba /*cf.).

KAJ PONUJAMO?

1. Letošnjo knjižno produkcijo po izjemnih, sejemskih cenah: 

 • Catherine Samary, Komunizem v gibanju: Zgodovinski pomen jugoslovanskega samoupravljanja ... –  NOVO
 • Iztok Sitar, Kako je Jaka Racman postal fašist ...
 • Eric Hazan, Zapiski o okupaciji ...
 • Andrej Pezelj, Umetnost in disciplina ...
 • Erik Orsenna, Portret srečnega človeka ...

Slovenski knjižni sejem 2017

2. Pet pogovorov o novih knjigah članic Kooperative THD:

Kooperativa THD petih založb (Društvo za teoretsko psihoanalizo, Studia Humanitatis, Založba /*cf., Založba Krtina, Založba Sophia), ki se predstavljajo na stojnicah Akademske četrti, bo na Pisateljskem odru pripravila pet pogovorov ob novih knjižnih izdajah. Založba /*cf. sodeluje pri teh treh:

ČETRTEK, 23. november, 19.10–20.00
Studia humanitatis in Založba /*cf.
ČIGAVO URBANO?
Tema: Novi urbanizem (ob izidu Nove muzike v New Yorku Iča Vidmarja v zbirki Apes in Novega urbanega vprašanja Andyja Merrifielda v Rdeči zbirki)
Govorca: Ičo Vidmar in Klemen Ploštajner, moderator: Jože Vogrinc 

SOBOTA, 25. november 14.00–15.00
Založba /*cf. in Sophia
ALI OBSTAJA MOŽNOST ENOTNE PALESTINSKO-IZRAELSKE DRŽAVE?
Tema: Izraelsko-palestinsko vprašanje (ob izidu knjig Zapiski o okupaciji Erica Hazana v zbirki Varia ter Ameriška zunanja politika in njeni snovalci Perryja Andersona v zbirki Naprej!)
Govorca: Nikolai Jeffs in Primož Šterbenc, moderator: Erik Valenčič 

NEDELJA, 26. november 15.00–16.00
Založba /*cf.
KAKO JE JAKA RACMAN POSTAL FAŠIST?
Tema: Družbena kritika in politična (ne)korektnost v stripu (ob izidu knjige Kako je Jaka Racman postal fašist Iztoka Sitarja v zbirki Varia)
Govorca: Iztok Sitar in Izar Lunaček, moderatorka: Ana Bogataj


3. Mednarodni fokus in popusti 
Knjige avtorjev z nemškega govornega področja, ki so izšle pri Založbi /*cf. in sodijo v letošnji mednarodni fokus SKS, bodo na voljo s posebnim popustom.
Veliki popusti od 20 do 80 % veljajo tudi za druge knjige starejših letnikov. Naš sejemski cenik je na voljo na tej povezavi.

Nasvidenje na Slovenskem knjižnem sejmu!

__________________________

15. 11. 2017

Pred izidom: knjiga Catherine Samary o zgodovinskem pomenu jugoslovanskega samoupravljanja

V Rdeči zbirki napovedujemo izid knjige Komunizem v gibanju: zgodovinski pomen jugoslovanskega samoupravljanja, v kateri avtorica Catherine Samary analizira zgodovino jugoslovanskega socialističnega poskusa od začetkov ob prelomu s stalinistično Sovjetsko zvezo do končnega razpada države in sistema. Delo sta prevedla Maja Breznik in Rastko Močnik, avtor spremne besede je Marko Kržan. Več o njej izveste tukaj.

Knjiga bo prvič na voljo na 33. Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani po izjemni, sejemski ceni. 

__________________________

10. 11. 2017

Ana Kučan, Mladen Dolar: O Versajskem vrtu, iluziji in absolutu

Ana Kučan je s fotografijami in spremno besedo opremila knjižico Erika Orsennaja Portret srečnega človeka (Založba /*cf., 2016), ki v hudomušnem stilu predstavlja snovalca spektakularnih Versajskih vrtov Andréja Le Nôtra. Ob zaključku razstave teh fotografij v Lamutovem likovnem salonu se bo avtorica s filozofom Mladenom Dolarjem pogovarjala o konceptu vrta, ki stoji na meji med kulturo in naravo, s poudarkom na čudežu in iluziji francoskega vrta Andréja Le Nôtra, ki z vodo in perspektivo postavlja v prostor nov koncept absoluta. 

Prostrane Versajske vrtove je kraljevi vrtnar Le Nôtre razvijal v začetku 17. stoletja, kar sovpada s časom rojstva moderne in razsvetljenstva, v tesnem prijateljstvu z Ludvikom XIV. ali Sončnim kraljem, ki velja za prvega absolutističnega vladarja. Versajski vrt bo kot grandiozen in intimen prostor povod za pogovor o absolutu, heterotopiji, o stoječem času v vrtu kot odlikovanem kraju človeških iluzij, pa tudi o izključenosti oblikovane krajine iz naracije in konstrukcije prostora. 

Petek, 24. november, ob 19:00, Galerija Božidarja Jakca, enota Lamutov likovni salon, Kostanjevica na Krki

Erik Orsenna, Portret srečnega človeka


Ana Kučan je profesorica za krajinsko oblikovanje in teorijo na Oddelku za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Iz urbanističnega načrtovanja je magistrirala na Harvardovi univerzi, doktorirala pa v Ljubljani s temo Krajina kot nacionalni simbol. Za svoje delo je prejela več nacionalnih in mednarodnih nagrad. Razstavlja in predava na univerzah po Evropi, projekte je predstavila tudi na AIA v New Yorku in na kongresu IFLA v St. Petersburgu. Je vodilna avtorica projekta Vsi odtenki zelene / All Shades of Green, razstavljenega na 12. arhitekturnem bienalu v Benetkah. Od leta 2015 piše tudi kolumne za Dnevnik.

Mladen Dolar je profesor in znanstveni svetnik na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Njegova glavna področja raziskovanja so psihoanaliza, moderna francoska filozofija, nemški idealizem in umetnostna teorija. Objavil je ducat knjig v slovenščini in nekaj sto razprav v angleščini v mnogih revijah in zbornikih, med njegovimi knjižnimi objavami pa naj omenimo predvsem A Voice and Nothing More (MIT, 2006, prevedeno v šest jezikov) in Opera's Second Death (s Slavojem Žižkom, Routledge, 2001, prav tako prevedeno v več jezikov). Je eden od ustanoviteljev t. i. ljubljanske lacanovske šole. Njegovo novo knjigo The Riskiest Moment bo objavila založba Univerze Duke.

__________________________

6. 11. 2017

(Po)vabilo Založbe /*cf. študentkam in študentom

Založba /*cf. z veseljem vabi študentke in študente vseh stopenj bibliotekarstva, pa tudi primerjalne književnosti in slovenščine na delovno prakso. Vabilo je odprto in velja tudi za naslednja študijska leta - do preklica.

Študenti bodo pri nas lahko praktično spoznali uredniško in založniško delo (vse faze od ideje do promocije), se vsaj delno priučili posla ter pobliže spoznali področje dela malih neprofitnih založnikov.

Informacije in kontakti Založbe /*cf.

__________________________

3. 11. 2017

Kooperativa THD na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu med 22. in 26. 11. 2017

Kooperativa THD (teorija - humanistika - družboslovje) petih založb (Društvo za teoretsko psihoanalizo, Studia Humanitatis, Založba /*cf., Založba Krtina, Založba Sophia), ki se na SKS predstavljajo na skupnih stojnicah Akademske četrti, bo na Pisateljskem odru pripravila pet pogovorov ob novih knjižnih izdajah; v ospredju pogovorov bodo 100-letnica oktobrske revolucije, Bližnji vzhod, novi urbanizem, Heglova filozofija in družbeno angažirani strip.

Program

Slovenski knjižni sejem 2017 Kooperativa THD

 

__________________________

 

26. 10. 2017

Bliža se največji avstrijski literarni dogodek – BUCH WIEN 2017

Buch Wien

Mednarodni knjižni sejem BUCH WIEN 2017, ki bo potekal od 8. do 12. novembra 2017 na Dunaju, ni samo največji dogodek v svoji panogi v Avstriji, ampak s približno 300 dogodki tudi najpomembnejša avstrijska literarna prireditev. Pet dni bo z literaturo živela vsa prestolnica, saj bodo prireditve potekale po vsem mestu, osrednji prostor dogajanja pa bo dunajsko sejmišče v Dvorani D (Halle D), kjer bo tudi slovenska nacionalna stojnica. Na njej se bo predstavljala tudi Založba /*cf. z dvema novejšima knjižnima izdajama: odmevnim romanom Rok trajanja Gašperja Kralja ter znanstveno monografijo Andreja Pezlja Umetnost in disciplina: Zgodovina urjenja umetnikov, tkalcev in beračev v klasični dobi.

__________________________

13. 10. 2017

Pogovor o knjigi I. Sitarja na festivalu Tinta v Kinu Šiška

O knjižni noviteti Iztoka Sitarja "Kako je Jaka Racman postal fašist" bomo prvič javno debatirali že jutri, v soboto, 14. 10., ob 16.20 v Kinu Šiška na festivalu Tinta. Vabljeni!

__________________________

12. 10. 2017

Založba /*cf. na Frankfurtskem knjižnem sejmu

Založba /*cf. se na letošnjem Frankfurtskem knjižnem sejmu predstavlja z dvema novitetama:

 • GAŠPER KRALJ, Rok trajanja (roman, 2016, finalist za nagrado kresnik 2017)
 • ANDREJ PEZELJ, Umetnost in disciplina (znanstvena monografija, 2016)

Sejem poteka med 11. in 15. oktobrom 2017.

Prelistajte nas na nacionalni stojnici JAK (Hala 5.0., C103).

__________________________

11. 10. 2017

Eseji o družbeni kritiki in politični (ne)korektnosti v stripu

Napovedujemo skorajšnji izid nove knjige v zbirki Varia: 

Iztok Sitar, Kako je Jaka Racman postal fašist. 

Spremna beseda: Ana Bogataj.

Podrobnosti.

O knjigi bomo prvič javno debatirali že v soboto, 14. 10. ob 16.20 v Kinu Šiška v okviru festivala Tinta. Vabljeni!

Iztok Sitar, Kako je Jaka Racman postal fašist
__________________________
14. 9. 2017

Knjižna novost v zbirki Varia: Eric Hazan, Zapiski o okupaciji

Prevod: Katarina Rotar, spremna beseda: Nikolai Jeffs.

Podrobnosti.

Eric Hazan, Zapiski o okupaciji

Naročila: 

spletna knjigarna buca.si
telefon: +386 1 230 65 80
e-mail: buca@siol.net

_______________________________________

8. 9. 2017

Razstava fotografij Ane Kučan iz knjige Érika Orsennaja Portret srečnega človeka

Razstava spremlja izdajo knjige francoskega pisatelja Érika Orsennaja Portret srečnega človeka – André Le Nôtre 1613–1700, ki je opremljena s fotografijami Ane Kučan in je bila povod za razstavo.

Érik Orsenna Portret srečnega človeka

_______________________________________

6. 6. 2017

Knjižni festival in sejem Mesto knjige v Novi Gorici

Knjižni festival in sejem Mesto knjige v Novi Gorici bo od danes, torka, 6. junija, do petka, 9. junija, med 12. in 20. uro.

Mi bomo, po aprilskem in majskem sejmu v Ljubljani, tudi tam z več kot ugodnimi cenami, na štantu skupaj z založbo Sophia, kot po navadi.

Letos je tema MESTO in jutri (v sredo) bosta Klemen Ploštajner in Peter Karba govorila o gentrifikaciji mest in vplivu ekonomije na uporabo prostora (A. MERRIFILED, Novo urbano vprašanje, CF., 2016.), v večernem pogovoru pa se bomo skupaj z Ičom Vidmarjem, Miho Kozorogom in Igorjem Bašinom dotaknili razmerja med glasbo in mestom, kjer se glasba ustvarja in uprizarja.

mestoknjige.si

facebook

Knjižni festival in sejem Mesto knjige

_______________________________________

1. 6. 2017

Pisatelj Gašper Kralj o udeležbi na Evropskem festivalu prvega romana v Budimpešti

Na Evropskem festivalu prvega romana v Budimpešti, ki je aprila potekal ob robu tamkajšnjega Mednarodnega knjižnega sejma, se je letos predstavil tudi pisatelj Gašper Kralj.  Avtor romana Rok trajanja, ki je lani izšel pri Založbi /*cf. in je finalist za letošnjega kresnika, je bil eden izmed sedemnajstih sodelujočih na festivalu, namenjenem povezovanju avtorjev romanesknih prvencev  in razpravljanju o njihovih delih. Kralj je svojo izkušnjo festivala opisal na spletni strani Bližji knjigi.

_______________________________________

19. 5. 2017

8. Sejem akademske knjige Liber.ac

23.–25. 5., Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto,  Ljubljana

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani že osmo leto zapored pripravlja sejem akademske knjige – Liber.ac, ki bo letos potekal pod naslovom Kdo je tebe, Praslovan …*

Na sejmu, ki bo potekal od 23. do 25. maja 2017 v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto v Ljubljani, se bodo predstavili razstavljavci iz vse Slovenije, med drugim tudi Založba /*cf.

Predstavitev akademske založniške dejavnosti vsako leto spremlja tudi bogat spremljevalni program. Letos med drugim vključuje uprizoritev monodrame Sahib, impresije iz depresije, ki temelji na knjižni predlogi bosansko-hercegovskega pisatelja Nenada Veličkovića (slovenski prevod: prof. dr. Đurđa Strsoglavec, izdala Založba /*cf. leta 2008). Predstavo je režirala Ivana Djilas, igra Brane Završan. Predavalnica 528, Filozofska fakulteta, torek, 23. maja, ob 20:00. Vstopnine ni. Pred in po predstavi bo založba /*cf prodajala roman po ugodni ceni!

* © Zoran Predin, Praslovan

Program:

Torek, 23. maja 2017

Sreda, 24. maja 2017

Četrtek, 25. maja 2017

Obsejemski dogodki in razstave

Dogodek na Facebooku

Sejem Liber.ac

_______________________________________

14. 5. 2017

Pivo v biljardnici Waguiha Ghalija na Dnevu Afrike v Vodnikovi domačiji

Ob pivu bo v sredo, 17. maja, od 20:00 naprej potekal večer glasnega branja romana Pivo v biljardnici (*cf., 2015) egiptovskega pisatelja Waguiha Ghalija. Roman bosta brala Nejc Bahor in Pia Nikolič, špikerja Radia Študent.

Pivo v biljardnici, Waguih Ghali


"Pivo v biljardnici je jezna podoba egiptovske družbe v času po Naserjevi revoluciji. Vse v državi se zdi lažno: politična prepričanja, službe, medčloveški odnosi, oblast. Celo pivo iz naslova je le mešanica lokalnega piva, vodke in viskija in slab približek bassu, ki se ga je glavni junak Ram navadil, ko je živel v Londonu, biljardnica pa poskus bogatega očeta, da bi nesposobnemu sinu zagotovil eksistenco. Ram, revni član bogate družine, po vrnitvi iz tujine poskuša najti svoje mesto v postrevolucionarni družbi, vendar mora priznati, da revolucija, ki jo je z vsem srcem podpiral, ni spremenila ničesar: zanj, za njegovega prijatelja Fonta in za njegovo ljubezen Edno so se stvari celo poslabšale. Ram z ostrim očesom opazuje bedo, hipokrizijo in ponotranjeni orientalizem egiptovske visoke družbe, hkrati pa obžaluje izgubo lastnih političnih prepričanj, izgubo svojega »naravnega jaza« in iluzij. Pivo v biljardnici že vse od svojega izida velja za najboljši roman o Naserjevem Egiptu, revolucija iz leta 2011 in razvoj dogodkov po njej pa so mu dodali ostrino in aktualnost. Waguih Ghali, kopt in anglofon, je bil rojen v Kairu konec dvajsetih let minulega stoletja. Zaradi političnega prepričanja je moral zapustiti Egipt in ko so mu potekli dokumenti, se v domovino ni mogel več vrniti. Umrl je v Londonu leta 1969."

Glasno branje romana bo potekalo v okviru kulturnega in akademskega programa 6. mednarodne konference Dan Afrike, ki jo v sodelovanju z inštitutom RI19+ in Vodnikovo domačijo organizira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Medijski sponzor dogodka je Radio Študent.

***

Vabljeni!

_______________________________________

18. 4. 2017

Knjižni sejem na 22. Slovneskih dnevih knjige

Stritarjeva ulica, Ljubljana

19. april–22. april 

Založba /*cf. se tudi letos predstavlja na Knjižnem sejmu na Slovenskih dnevih knjige. Od srede, 19. aprila, do petka, 21. aprila, nas lahko obiščete med 10. in 19. uro, v soboto pa bo naša stojnica odprta od 10. do 16. ure. 

Vabljeni!

_______________________________________

18. 4. 2017

Serija pogovorov in predavanj o afriški literaturi VII:

Chinua Achebe – Razpad 

Serija predavanj in pogovorov o afriški literaturi s poznavalci afrikanistike, ki se bodo na Vodnikovi domačiji zvrstili med oktobrom 2016 in majem 2017, postavlja literarno ustvarjalnost afriških pisateljev v središče razpravljanja ob aktualnih vprašanjih in ji daje primeren kulturni ter literarni okvir. 

Vsebinsko, ideološko in estetsko raznolikost afriške literarne fikcije bomo na srečanjih spoznavali skozi nabor klasičnih in sodobnih del afriških avtorjev. 

***

7. Chinua Achebe – RAZPAD

Na aprilskem srečanju se bomo v pogovoru z dr. Nikolaijem Jeffsom posvetili nigerijskemu pisatelju Chinuu Achebeju in njegovi knjigi Razpad (*cf., 2007).

»Razpad je nejuspešnejše nigerijsko in afriško literarno delo 20. stoletja. Kjer koli v Afriki se je Achebe ustavil, se je okoli njega zbrala množica, ki je hitela pozdravljat avtorja Razpada. Vključeno je v številne šolske in univerzitetne programe po svetu, poznavanje tega dela pa je temelj kulturne in svetovljanske izobrazbe. V tridesetih letih od prvega natisa leta 1958 je bilo po svetu prodanih več kakor 8 milijonov izvodov Razpada. Delo je uspelo tudi zato, ker je imelo veliko naslednikov.
Achebe pa velja za očeta sodobne afriške literature še v enem smislu. Bil je prvi in dolgoletni urednik izjemno pomembne edicije African Writers Series (AWS), ki jo je izdajala založba Heinemann. AWS je kar nekaj časa veljala za zbirko, ki kanonizira afriško literaturo. Če je avtor izdal knjigo pri AWS, si je s tem pridobil široko nacionalno, afriško-transkontinentalno in tudi svetovno občinstvo,« je v spremni besedi zapisal sociolog kulture in afrikanist Nikolai Jeffs.

Vabljeni!


***
Napovedujemo:
17. - 19. maj – Dan Afrike

Serijo pripravlja in moderira Aleksandra Gačić. 
Serijo organizira RI19+ v sodelovanju z Vodnikovo domačijo.

_______________________________________

31. 3. 2017

Besedna postaja o Novem urbanem vprašanju 

_______________________________________

14. 3. 2017

Boubacar Boris Diop: Murambi, knjiga o okostjih

_______________________________________

15. 2. 2017

Pogovor o knjigi Mariama Bâ – Dolgo dolgo pismo v Vodnikovi domačiji

Mariama Bâ – DOLGO DOLGO PISMO

Vodnikova domačija, Ljubljana

Sreda, 15. 2. 2017, ob 19:00

Serija predavanj in pogovorov o afriški literaturi s poznavalci afrikanistike, ki se bodo na Vodnikovi domačiji zvrstili med oktobrom 2016 in majem 2017, postavlja literarno ustvarjalnost afriških pisateljev v središče razpravljanja ob aktualnih vprašanjih in ji daje primeren kulturni ter literarni okvir. 

Vsebinsko, ideološko in estetsko raznolikost afriške literarne fikcije bomo na srečanjih spoznavali skozi nabor klasičnih in sodobnih del afriških avtorjev. 

5. Mariama Bâ – Dolgo dolgo pismo

Na februarskem srečanju se bomo v pogovoru s sociologinjo dr. Milico Antić Gaber posvetili senegalski pisateljici Mariami Bâ in njenemu romanu Dolgo Dolgo pismo (*cf., 2004), ki je bil uvrščen med prvih dvanajst knjig s seznama stotih najboljših afriških del 20. stoletja.

Senegalska pisateljica Mariama Bâ (1929–1981) – po poklicu učiteljica, po prepričanju feministka – je za svoj prvi roman Dolgo dolgo pismo dobila ugledno afriško nagrado za književnost Noma (1980). Roman je izšel v francoščini leta 1979, v angleškem prevodu že dve leti pozneje; velja za »najbolj občuteno predstavitev položaja ženske v afriški književnosti« (Abiola Irele, West Africa). 
Mariama Bâ je živela v tradicionalnem muslimanskem okolju pri starih starših in študirala zoper njihovo voljo na senegalski École normale. Že zgodaj je začela pisati, saj je trdila, da je v Afriki pisanje najmočnejše politično orožje. Objavila je številne, zvečine feministične tekste, ki so imeli velik vpliv v frankofonskih afriških deželah. 
Dolgo dolgo pismo je roman v pismih, ki se dogaja v hitro spreminjajoči se senegalski družbi, vpeti med islamsko tradicijo in sodobnim občutenjem sveta. Govori o dveh ženskah, ki ju druži podobna usoda: moža obeh se namreč – v skladu z islamsko tradicijo – po dolgih letih zakona v drugo poročita, »vzameta si še eno ženo«. Obe tako hočeš nočeš postaneta »prvi ženi« in se morata odločiti, ali bosta privolili v tako ureditev. Medtem ko avtorica pisem vztraja v formalnem zakonu, z veliko odrekanja in prilagajanja vzgaja svojih dvanajst otrok in se šele po smrti moža odloči, da bo »začela na novo«, druga zapusti moža, odide z otroki iz Senegala, si poišče ustrezno delo in živi zadovoljujoče življenje. 

Dr. Milica Antić Gaber (1958) je redna profesorica na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Njeni raziskovalni interesi so: ženske študije in feministična teorija, feministična politična teorija, ženske v politiki, spol in globalizacija ter spol in nasilje.

Vabljeni!

***
Napovedujemo:
15. marec – Boubacar Boris Diop, Murambi, knjiga o okostjih z dr. Jovano Mihajlović Trbovc

Serijo pripravlja in moderira Aleksandra Gačić. 
Serijo organizira RI19+ v sodelovanju z Vodnikovo domačijo.
_______________________________________

9. 2. 2017

Pogovor o knjigi Gospodarstvo za 1 % v Celjski kulturnici

Oxfamovo poročilo št. 210

OXFAMOVO POROČILO ŠT. 210
Gospodarstvo za 1 %
Slovenska smer

Torek, 14. 2. 2017, ob 18:00

Celjska kulturnica, Gledališki trg 4, Celje

Gosta: Vesna Leskošek in Srečo Dragoš, z njima se bo pogovarjal Željko Cigler.

"Perspektiva življenjskega poteka pokaže, kako se neenakosti kopičijo in zakaj jih je težko zmanjševati, če jih poskušamo preprečevati le z rezidualnimi ukrepi in se jih ne lotevamo strukturno. Slovenska socialna politika v zadnjih desetletjih izraziteje poudarja, da sta za preprečevanje revščine in drugih socialnih problemov najprej odgovorna posameznik ali posameznica in družina, potem zaposlitev in na koncu država, ki vstopi le takrat, ko prva dva sistema ne zadostujeta (glej Zakon o socialnovarstvenih prejemkih, Uradni list RS, št. 61/10, 40/11, 14/13, 99/13 in 90/15, člen 6). Prepuščanje odgovornosti za lastno preživetje družini in trgu je glavna značilnost rezidualnih socialnih politik."

(Iz spremne besede Sreča Dragoša in Vesne Leskošek)

_______________________________________

26. 11. 2016

Predstavitev knjige Novo urbano vprašanje Andyja Merrifielda na Slovenskem knjižnem sejmu

V nedeljo, 27. novembra ob 11. uri vas vabimo na Slovenski knjižni sejem, na Pisateljski oder (Velika sprejemna dvorana) Cankarjevega doma, kjer bomo govorili o novih urbanih vprašanjih in predstavili knjigo Andyja Merrifielda z enakim naslovom.

V pogovoru o neohaussmanizaciji prostora, gentrifikaciji ter o alternativnih prostorih in stanovanjskih zadrugah bodo sodelovali

Jasna Babić (AKC Metelkova mesto), Ana Kučan (krajinska arhitektka in urbanistka) in Klemen Ploštajner (zadruga Zadrugator).

_______________________________________

23. 11. 2016

Predstavotev Oxfamovega poročila št. 210 na Slovenskem knjižnem sejmu

V sredo, 23. novembra, ob 19. uri vas vabimo na Slovenski knjižni sejem, v drugo predverje (Forum) Cankarjevega doma,

kjer bomo predstavili

O x f a m o v o
p o r o č i l o š t . 2 1 0
Gospodarstvo za 1%

Vesna Leskošek in Srečo Dragoš
SLOVENSKA SMER

P R E V O D
Barbara Skubic

O revščini v Sloveniji bosta govorila pisca spremne besede, dogodek pa bo povezovala Tanja Rener.

Založba/*cf.

Letos nas najdete v sklopu Kooperative THD (teorija, humanistika, družboslovje) v veliki sprejemni dvorani CD, nasproti pisateljskega odra

_______________________________________

21. 11. 2016

Založba /*cf na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu

Vabljeni na Slovenski knjižni sejem v Cankarjev dom, med 23. in 27. novembrom, kjer lahko naše knjige tudi letos kupite po zelo ugodnih cenah.  

Več informacij: 

knjiznisejem.si in misli.sta.si

 

 _______________________________________

15. 11. 2016

Naguib Mahfouz v Vodnikovi domačiji

Vabimo vas na literarni dogodek posvečen egiptovskemu pisatelju Naguibu Mahfouzu, ki bo v sredo 16. novembra ob 19.00 v Vodnikovi domačiji.

  Naguib Mahfouz v Vodnikovi domačiji

 

Na drugem srečanju serije predavanj in pogovorov o afriški literaturi bomo v središče postavili enega najprepoznavnejših pisateljev afriškega kontinenta in edinega arabskega Nobelovega nagrajenca za literaturo egiptovskega pisatelja Naguiba Mahfouza. O njegovi Kairski trilogiji(*cf, 2005-2007) in ozadju pisateljevega ustvarjanja se bomo pogovarjali s prevajalko Barbaro Skubic (1973).

Kairska trilogija je epopeja treh generacij družine Ahmeda Abd el-Džavada. Tri knjige (Pot med palačama, Palača poželenja, Cukrarska ulica) opisujejo življenje egiptovske družine od 1. svetovne vojne do 50-ih let prejšnega stoletja. Poleg čudovitega prikaza družinskega življenja srednjega razreda je Mahfouz v trilogiji preko zgodb medčloveških odnosov tudi zelo podrobno očrtal portret družbenopolitičnega življenja v takratnem Egiptu. 

Barbara Skubic je dramaturginja, publicistka in prevajalka iz angleščine in arabščine. Po zaslugi njenih odličnih prevodov lahko prebiramo številna dela sodobne arabske književnosti, med njimi tudi Jakubianovo hišo, slavnega egiptovskega pisatelja Alaaja Al Aswanyja, Kairsko trilogijo Nobelovca Naguiba Mahfouza ter tudi poezijo največjega palestinskega poeta Mahmuda Darviša. Dolgoletno bivanje in delo na Bližnjem vzhodu in predvsem v Egiptu daje Barbari Skubic prav poseben uvid v sodobno umetnost, kulturo, družbo in politiko arabskega sveta.

 

***

Serija predavanj in pogovorov o afriški literaturi, ki se bodo na Vodnikovi domačiji zvrstili med oktobrom 2016 in majem 2017, s poznavalci afrikanistike postavlja literarno ustvarjalnost afriških pisateljev v središče razpravljanja ob aktualnih vprašanjih in ji daje primeren kulturni ter literarni okvir. Vsebinsko, ideološko in estetsko raznolikost afriške literarne fikcije bomo na srečanjih spoznavali skozi nabor klasičnih in sodobnih del afriških avtorjev.

_______________________________________

3. 10. 2016

 

Razprava o knjigi Rastka Močnika "O pisanju zgodovine" 

Sreda, 5. oktobra, ob 20.00,  v Trubarjevi hiši literature

Lani je pri Založbi *cf. izšla knjiga sociologa Rastka Močnika O pisanju zgodovine. Knjigo v prvi vrsti odlikuje prvina, ki jo je Althusser pripisal pristni teoretski intervenciji: v polje dominantne zgodovinopisne vednosti namreč poseže s produkcijo in reprodukcijo epistemološkega reza, ki zarisuje razmejitvene črte med ideološkimi in teoretskimi praksami. Po eni strani Močnik ponudi lucidno kritiko ideologij, ki strukturirajo sodobno zgodovinopisje: od scientizma družbenih ved in modernističnih ideologij kapitalistične družbe pa do identitetnih ideologij države-nacije. Prek kritike del uglednih slovenskih zgodovinarjev, kot so Božo Repe, Peter Vodopivec in Jože Pirjevec, razčleni sistem uradnega slovenskega zgodovinopisja, v katerem prevladujejo mitološke in teleološke matrice ter postopki legitimacije preteklih in sedanjih aparatov gospostva. Po drugi strani pa Močnik prek analize številnih mitov, verjetij, domačijskih predstav, političnih in religioznih ritualov ter ideoloških praks in aparatov, razvije niz teoretskih konceptov in postopkov, ki niso le sredstvo za preseganje ideoloških praks na področju zgodovinopisja, temveč tudi prodoren prispevek k teoriji ideologije nasploh. Na razpravi bodo sodelovali: dr. Rastko Močnik, dr. Lev Centrih in dr. Sašo Jerše.

Trubarjeva hiša literature

 

_______________________________________

23. 5. 2016

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani že sedmo leto zapored pripravlja sejem akademske knjige – Liber.ac, na katerem se bo predstavilo 28 razstavljavcev s področja akademske knjige. Sejem bo potekal od torka, 24. maja, do četrtka, 26. maja, v Foersterjevem parku za Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Spremljevalni program bo letos azijsko obarvan, saj praznujemo 20 let Oddelka za azijske študije.

Japonski čajni obred, predstava sodelavcev in študentov Oddelka za azijske študije, oblačenje tradicionalnega korejskega oblačila hanbok in uradni korejski priklon, revija kostumov priljubljenih japonskih likov mang in animejev, koncerti japonske, kitajske in indijske glasbe, japonski plesi, delavnica za otroke, kjer se bodo naučili izdelati papir, pogovori o Aziji z našimi profesorji in gosti, eksperimentalni filmi o Aziji, stojnice z azijsko hrano in še veliko drugih dogodkov, se bo zvrstilo v treh dneh. Vse tri dni pa bodo v parku na voljo tudi stojnice s knjigami, kjer bo 28 razstavljavcev iz cele Slovenije, ponujalo knjige, ki so zanimive tudi za širšo javnost.

Otvoritev sejma bo v torek, 24. maja, ob 10. uri v Foersterjevem parku.

Več informacij o Liber.acu in program tukaj.

_______________________________________

22. 4. 2016

Knjižica Kooperativa THD, Za humanistiko in družboslovje

Preberete jo lahko na tej povezavi. Besedila so prispevali: Jože Vogrinc, Rastko Močnik, Mladen Dolar, Zdravko Kobe, Primož Krašovec in Dragana Kršić.

_______________________________________

15. 3. 2016

Pogovor
O vlogi humanistilčne literature v družbi 

V sredo, 20. aprila 2016, ob 12. uri
v Trubarjevi hiši literature, Stritarjeva ul. 7, Ljubljana

Kooperativa THD (teorija–humanistika–družboslovje), ki jo sestavljajo založbe /*cf., Društvo za teoretsko psihoanalizo, Krtina, Sophia in Studia humanitatis, vabi na pogovor o vlogi in položaju humanističnih založb ter teorije in družboslovja v slovenskem prostoru.

Sodelovali bodo: Mladen Dolar, Zdravko Kobe, Primož Krašovec, Rastko Močnik in Jože Vogrinc.

Vljudno vabljeni!

_______________________________________

 

15. 4. 2016

21. Slovenski dnevi knjige

18.—22. april 2016

 

Vabimo vas, da nas obiščete na stojnici. Kakor po navadi, imamo lepe popuste!

 

 Slovenski dnevi knjige

twitter.com/DneviKnjige

facebook.com/slovenskidneviknjige

________________________________________________

23. 11. 2015

V Ljubljano prihaja sloviti španski pisatelj Javier Cercas, čigar roman Vojaki Salamine je v slovenščini izšel pri naši založbi. Pogovor z avtorjem bo v okviru literarnih dialogov Slovenija–Španija v četrtek, 26. 11. ob 19h v Klubu Cankarjevega doma. Knjigo bo mogoče po sejemski ceni kupiti na knjižnem sejmu na stojnici Založbe/*cf. (prvo preddverje, 25.–29. november). 

Na sejmu bodo vse naše knjige naprodaj z velikimi popusti. Vabljeni!

________________________________________________

14. 9. 2015

“Ekonomsko kontraproduktivne varčevalne politike, ki so v večih sunkih prizadele vso Evropo, so plačilo krize naložile predvsem srednjemu in revnemu sloju na periferiji. Kapitalistični razred jo je dobro odnesel, saj je on ta, ki narekuje odločitve. Za zdaj. Ljudje še niso rekli zadnje besede” (Eric Toussaint) 

Inštitut za delavske študije v tem tednu vabi na dva dogodka, na katerih bo gostoval ERIC TOUSSAINT, priznan poznavalec dolžniške krize svetovnega juga in evropske periferije ter predsednik Komiteja za odpis dolga držav tretjega sveta (CADTM). Dogodka bosta tematsko posvečena dolžinškemu suženjstvu in razmerju med evropskim centrom in periferijo, na obeh pa bodo nastopali člani Inštituta za delavske študije.  
 
JAVNI DOLG: Kdo je komu dolžan?
(predavanje in omizje)
 
Sreda, 16.09., ob 19. uri v Mestnem Muzeju Ljubljana na Gosposki ulici 15 v Ljubljani.
 
Osrednji gost in predavatelj bo Eric Toussaint, svoje prispevke pa bodo predstavili tudi Maja Breznik, Franček Drenovec ter član Inštituta za delavske študije Sašo Furlan. Dogodek po povezoval član IDŠ Miha Andrič.
 
Na dogodku bodo predavatelji analizirali "dolžniško suženjstvo", vzroke dolžniške krize na evropski periferiji ter ne-produktivnost dosedaj ponujenih rešitev, ki v svojem bistvu niso nič drugega kot ne-demokratične strategije reševanja kapitalizma. Razprava bo usmerjena v produkcijo možnih alternativnih rešitev, predvsem tistih, ki zadevajo odpis ne-legitimnih in ne-legalnih dolgov. 

Dogodek bo posvečen tudi izidu dveh knjig v slovenskem jeziku. Prva je knjiga Damiena Milleta in Erica Toussainta "AAA: Revizija, odpis in drugačna politika" (Založba Sophia). Druga knjiga pa je delo več avtorjev z naslovom "Javni dolg: Kdo komu dolguje?", ki bo na dan dogodka izšla pri Založbi/*cf in prinaša analizo javnega dolga v različnih državah evropske periferije.

Razpravo organizirata Zveza svobodnih sindikatov Slovenijein Konfederacija sindikatov javnega sektorja v sodelovanju z založbama Sophia in Založbo/*cf.


 
NOVI RAZMISLEKI
O EVROPSKIH PERIFERIJAH IN SREDIŠČIH
(mednarodna konferenca)

 
 
Četrtek, 17.09., od 10.00 do 15.00 ure v prostorih Univerze v Mariboru na Slomškovem trgu 15 v Mariboru.  

 
Predavali bodo Eric Toussaint, Rastko Močnik, Alex Drake Francis, Jim McGuigan, Marko Juvan, Simona Škrabecter član Inštituta za delavske študije Miha Andrič. 
 
Program in urnik konference lahko najdete na hhtp://www.aristej.si/slo/PDF/program-konferenca.pdf
 
Za vse zainteresirane organizatorji nudijo tudi prevoz iz Ljubljane. Vse informacije in prijavnico lahko najdete na:   http://www.aristej.si/slo/dialogi/mednarodna-konferenca.html
 
Dogodek organizirajo DIALOGI - revija za kulturo in družbo ter Založba Aristej


VABLJENI!

 ________________________________________________

17. 4. 2014

Spoštovane, spoštovani,

Vabimo vas na predstavitev knjige Barbare Borčić Celostna umetnina Laibach.

Predstavitev bo v torek, 22. aprila, ob 19. uri v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Knjigo bo predstavila avtorica, veselimo se tudi skupine Laibach. Zavrteli bomo video Morte ai sciavi (1983).

Avtorica bo spregovorila o metodah in postopkih likovne produkcije Laibacha, o njihovem znakovnem sistemu in referenčnem polju. Prikazala bo vlogo reproduktivnih tehnik kseroksa in videa, njihovi izrazni moči in specifiki v praksi Laibach Kunst. 
Ogledali si bomo tudi video Morte ai sciavi, ki ga je naredil Marijan Osole-Max na podlagi treh zgodnjih koncertnih nastopov skupine Laibach – dokument preteklega in za naše današnje oči intrigantnega časa.

Veselimo se vašega obiska.

Založba/*cf.
________________________________________________________________
Besedilo Barbare Borčič o umetniški praksi, vizualni podobi, medijskih in razstavnih projektih skupine Laibach med letoma 1980 in 1984 je montaža fragmentov in preplet različnih virov: umetniških del, spominov, javnih podatkov, zbrane dokumentacije in medijskih odzivov. Razdeljeno je na tri poglavja: Krik (osnovne značilnosti umetniške prakse Laibacha), Fragmenti (projekti in kontekst), Laibach Kunst (strategija delovanja, metode in učinke celostne umetnine Laibach, analiza podob, kompleksnosti imažerije, referenčnega polja, proizvajanja pomena in estetskega učinka).
Barbara Borčič je direktorica SCCA–Ljubljana, kritičarka in kustosinja. Je avtorica več knjig in katalogov s področja sodobne umetnosti in urednica.

Inzinerji

Inženirji človeških duš, kseroks, 1984

________________________________________________

8. 4. 2014

NOVO: 
Barbara Borčić
Celostna umetnina Laibach
Fragmentarni pogled

Celostna umetnina Laibach

________________________________________________

24. 3. 2014

NOVO v RDEČI zbirki:

Siegfried Kracauer
Uslužbenci. Poročilo iz najnovejše Nemčije (1930)
Rdeča zbirka
Prevod: Anja Naglič

Usluzbenci

Podrobnosti.

________________________________________________

16. 12. 2013

NOVO v zbirki KAIF:

Miguel Barnet
Življenje ubežnega sužnja
(Biografía de un cimarrón)

prevod: Jadran Sterle
spremna beseda: Ičo Vidmar

Zivljenje ubeznega suznja

________________________________________________

6. 12. 2013

Še ena novost v RDEČI zbirki:

Alain Supiot
Duh Filadelfije
Socialna pravičnost proti totalnemu trgu

(L'esprit de Philadelphie)
2013; 145 strani

prevod: Katarina Rotar
spremna beseda: Barbara Rajgelj

Podrobnosti.
________________________________________________

NOVO: 
Avtorska skupina
Kaj po univerzi?

Kaj po univerzi?

Podrobnosti.

________________________________________________

2. 12. 2013

NOVO: 
David Graeber
Fragmenti anarhistične antropologije
Prevod: Polona Poberžnik

Fragmenti anarhistične antropologije

Podrobnosti.

________________________________________________

2. 12. 2013

NOVO: 

Immanuel Wallerstein, Randall Collins, Michael Mann, Georgi Derluguian, Craig Calhoun
Ali ima kapitalizem prihodnost?
Prevod: Ana Kralj, Zoja Skusek

Ali ima kapitalizem prihodnost?

Podrobnosti.

________________________________________________

2. 11. 2013

Ta teden, med 20. in 24. 11., smo na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu (2. klet). Imamo velike popuste na starejše knjige in na pakete (ekonomski paket, kritika kolonializma, modra zbirka itn.). Na nove knjige pa 20%.

Nove knjige so::

- Immanuel Wallerstein: Ali ima kapitalizem prihodnost?

- Franček Drenovec: Kolaps elite

- Avtorska skupina: Kaj po univerzi?

- Alain Supiot: Duh Filadelfije

- David Graeber: Anarhistična antropologija

________________________________________________

1. 10. 2013

 

Franček Drenovec: Kolaps elite

Iskanje normalnosti in naprednosti v majhni evropski državi

 

Slovensko sociološko društvo vabi na pogovor s Frančkom Drenovcem,

avtorjem knjige Kolaps elite (Založba /*cf., 2013).

v sredo, 9. oktobra 2013 ob 17. uri v Trubarjevi hiši literature (Stritarjeva 7, Ljubljana).

 

Knjiga Kolaps elite: Iskanje normalnosti in naprednosti v majhni evropski državi je ponatis izbranih publicističnih člankov, ki jih odlikujeta izjemna analitična moč in izrazna strast. Avtor je že v letih pred krizo javno opozarjal na anomalije lokalnih gospodarskih procesov in napovedoval stagnacijo, v kateri smo danes.

Drenovec je ekonomist, ki na gospodarski razvoj gleda širše in globlje od velike večine svojih poklicnih kolegov. Temeljni temi te knjige sta vodenje gospodarskega razvoja in strukturna kriza fordizma.

Avtor razlaga svetovno finančno ekspanzijo zadnjih desetletij in njen podaljšek pod krinko »reševanja krize« kot neproduktiven odgovor na krizo fordizma, ki je nastopila zaradi zasičenja z materialnimi dobrinami. Odgovor nanjo je po Drenovcu predvsem prelom v širjenje javnih blaginjskih storitev.

V Sloveniji pa je še vedno ključno vprašanje, kako sprožiti nov razvojni cikel, pri čemer pisec daje odločilno vlogo državi in izobraževanju. To je naloga elit, to je tistih, ki »vodijo in poganjajo razvoj«. Slovenski problem si je mogoče predstaviti s »prenehanjem vodenja«. Drenovec vidi prvo desetletje »tranzicije« kot nadaljevanje razvojnega vala, ki se je začel po 2. svetovni vojni z ekspanzijo izobraževanja, industrializacijo in postopnim prilagajanjem izvoznih podjetij zahodnim standardom. Okrog leta 2000 se je ta razvojni model izčrpal. Usodno pa je bilo to, da je mesto elit takrat zasedla sprega politikov ozkih hori­zon­tov in novopečenih domačih kapitalistov iz nepropulzivnih lokalnih panog, kot sta trgovina in gradbeništvo. Gospodarsko rast so vse bolj poganjali z zunanjim zadolževanjem in ne več z rastjo produktivnosti. Kam nas je to pripeljalo, vemo. »Živimo v agoniji umiranja starega; ničesar drugega ni.«

SSD s tem pogovorom najavlja letno sociološko srečanje (Koper, 8.–9. 11. 2013), ki bo letos posvečeno temi »Elite in ljudstvo«. Več informacij na spletu: http://www.sociolosko-drustvo.si .

Vabljeni!

________________________________________________

18. 9. 2013

NOVO v zbirki Ekstra:

Suzana Tratnik: Lezbični aktivizem po korakih. Podrobnosti.

Tratnik

________________________________________________

NOVO v Oranžni zbirki:

Franček Drenovec: Kolaps elite. Iskanje normalnosti in naprednosti v majhni evropski državi. Podrobnosti.

 

Drenovec

________________________________________________

23. 4. 2013

NOVO v Rdeči zbirki:

Basil Davidson: Breme črnega človeka. Afrika in prekletstvo nacionalne države.  [The Black Man's Burden: Africa and the Curse of the Nation-State].

Podrobnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________

 

19. 3. 2013

18. slovenski dnevi knjige, 22.–26. april 2013
Knjige Založbe /*cf. lahko naslednji teden kupujete v parku Zvezda, na stojnici Knjigarne Buča. Svež zrak, sonce in zapovrh še popusti! :)

www.zalozbacf.si
www.buca.si

________________________________________________

8. 3. 2013

NOVO v Oranžni zbirki:

Vito Flaker@Boj za: Direktno socialno delo. Podrobnosti.

 

 

________________________________________________

8. 1. 2013

Tiskovna konferenca

________________________________________________

6. 12. 2012

Dragi prijatelji in prijateljice, podporniki in podpornice!

Zahvaljujemo se vam za vašo podporo v preteklem letu. Vabimo vas, da delovanje Založbe */cf. podprete tudi tako, da ji kot donacijo namenite del dohodnine.

Vsi davčni zavezanci lahko namreč do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine namenite eni ali več organizacijam. V primeru, da tega dela dohodnine ne namenite organizaciji po lastni izbiri, bo šel v državni proračun.

Vaše donacije so za nas zelo pomembne. Ponudbo Založbe */cf. si lahko ogledate na zalozbacf.si, obrazec "Zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacije" pa najdete tukaj. Prosimo, da vanj vpišete naš naziv (Založba CF.) in davčno številko (87121972), dopišete svoje podatke in izberete odstotek donacije (do 0,5), nato pa obrazec oddate na svojem davčnem uradu osebno, po pošti ali preko sistema eDavki najkasneje do 31.12.2012.

Seznam davčnih uradov najdete na: http://www.durs.gov.si/si/o_davcni_upravi/davcni_uradi_in_uradne_ure/

Še enkrat iskrena hvala za vašo podporo!

 

________________________________________________

6. 12. 2012

NOVO v zbirki KAIF:

Raja Shehadeh [Radža Šehade]: Palestinski sprehodi. Zapiski o pokrajini, ki izginja. Podrobnosti.

Sehade

________________________________________________

 

5. 12. 2012

NOVO v zbirki VARIA:

Ralf Čeplak Mencin: V deželi nebesnega zmaja. 350 let stikov s Kitajsko. Podrobnosti.

Ceplak Mencin

_________________________________________________

22. 11. 2012

NOVA KNJIGA NA KNJIŽNEM SEJMU 20 % CENEJE! SAMO 14 EVROV!

Zgroženi ekonomisti, Manifest. 20 let slepote

Les économistes atterrés, Manifeste. 20 ans d'aveuglement

Prevod: Špela Žakelj

Spremna beseda: Rastko Močnik

 

Zgrozeni

V Franciji so lani prodali 60.000 izvodov Manifesta Zgroženih ekonomistov, ki ga je podpisalo 630 ekonomistov. V knjižici razkrivajo 10 napačnih »dejstev«, ki so temelj sedanjih evropskih politik, in dajejo 22 predlogov za drugačno strategijo.
Ker ni videti, da se kriza bliža koncu, in tudi ne, da bi jo bile evropske vlade sposobne rešiti, so Zgroženi ekonomisti napisali čez eno leto še nadaljevanje Dvajset let zaslepljenosti ali Evropa na robu brezna. Finančni trgi so povzročili ekonomsko krizo in eksplozijo javnega dolga, toda vlade držav z evrom se še zmerom zanašajo na trge. Tako kot Grčija, Irska in Portugalska se morajo vse evropske države pokoriti surovemu varčevanju. V vseh teh državah ti ukrepi podpihujejo nacionalizme in ksenofobijo in spreminjajo naš kontinent v gladiatorsko areno, v kateri se vsak bojuje proti vsakemu. Avtorji med drugim analizirajo dva ekstremna primera, dve državi, ki vsaka po svoje rešujeta krizo: Irsko, ki je prenesla breme krize na državljane in državljanke, in zelo slabo poznan primer Islandije, ki se je odločila za drugačno, za zdaj vsaj delno uspešno pot.
Delo dekonstruira ekonomski model, ki še vedno prevladuje, in predlaga niz 30 ukrepov, ki bi naše ekonomije spravili v red. Moto knjige je: Evropa bo socialna, ekološka in solidarna ali pa je ne bo.

Les économistes atterrés so kolektiv raziskovalcev, univerzitetnih profesorjev in ekonomistov, ki so se ustanovili22. februarja 2011, da bi spodbuditi kolektivno refleksijo in javno razpravo vseh tistih, ki se niso sprijaznili z gospostvom neoliberalne ortodoksije. Njihov moto je: »Druge politike so mogoče«. 

http://www.atterres.org/users/atterres

 

_________________________________________________

21. 11. 2012

Vabimo vas na 28. SLOVENSKI KNJIŽNI SEJEM v Cankarjev dom, 
od srede, 21. 11, do nedelje, 25. 11. 2012.

Knjige Založbe */cf. bodo na voljo z (najmanj) 20-odstotnim SEJEMSKIM POPUSTOM.

Na voljo bodo tudi VSE NOVOSTI.

 

 

_________________________________________________

26. 9. 2012

NOVO pri Založbi /*cf.: Elisabeth Burgos: Ime mi je Rigoberta Menchu

Naročila: http://www.buca.si

Ime mi je Rigoberta Menchu

_________________________________________________

17. 8. 2012

NOVO pri Založbi /*cf.: Nenad Veličković – 100 zmajev (Ljubljana, 2012).

Naročila: http://www.buca.si

 

_________________________________________________

 

19. 6. 2012

Zepnice

 

Fotografija Žepne zbirke z razstave ob dvajseti obletnici ustanovitve Zavoda za odprto družbo – Slovenija, 5. junija 2012.

_________________________________________________

15. 5. 2012

*Cf. TOPLO PRIPOROČA!!!

Liber.ac 2012

Sejem akademske knjige 

Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto, od 15. do 17. maja 2012

Četrtek, 20:30,  Melodije Zmage i pobjede – glasbeni recital Borisa Dežulovića in Predraga Lucića / park (v hrvaščini)

_________________________________________________

14. 5. 2012

Založba /*cf. tudi na Sejmu akademske knjige v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto!

Slavnostna otvoritev sejma bo jutri, 15. maja 2012, ob 10. uri v Foersterjevem vrtu. Sejem bo trajal do 17. maja.

Več informacij na spletni strani Založbe in knjigarne Filozofske fakultete v Ljubljani.

Liber.ac

_________________________________________________

14. 5. 2012

Zgodovinarju Shlomu Sandu, avtorju knjige "Kako so izumili judovsko ljudstvo" (Založba /*cf, 2010), grozijo s smrtjo. Kakor poroča včerajšnji Haaretz, je prof. Sand na naslov oddelka za zgodovino na Univerzi v Tel Avivu prejel pismo z belim praškom, v katerem so ga označili za antisemita in nacista. V pismu je tudi pisalo, da ne bo več dolgo živel. Grožnjo naj bi spodbudila njegova najnovejša knjiga "The Invention of the Land of Israel".

_________________________________________________

10. 5. 2012

Vir: Posavski obzornik, 10. maj 2012

_________________________________________________

22. 1. 2012

Napovedujemo predavanje mag. Ralfa Čeplaka Mencina V deželi nebesnega zmaja,

ki bo v torek, 26. junija ob 18.00, v upravni hiši Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani.

Predavatelj bo jeseni pri Založbi /*cf. izdal knjigo s te tematiko.

 

Kitajski